
0–3 eluaastat
Hammaste areng
Ligikaudu 6 kuni 8 elukuu vanuses tuleb esimene piimahammas, millele järgnevad aina uued piimahambad.
Hambapesu
Esimesi hambaid peaks harjama iga päev hommikul ja õhtul, kasutades riisitera suurust kogust laste hambapastat, mille fluoriidisisaldus on 1000 ppm.

3–6 eluaastat
Hammaste areng
Ligikaudu 3. eluaastaks on laste piimahambad enamjaolt täielikult lõikunud ning üla- ja alalõualuus arenevad piimahammaste all jäävhambad.
Hambapesu
Lapsed tahavad oma hambaid meelsasti ise harjata ning proovivad hambaharja kasutamisel erinevaid hoidmisvõtteid. Selles vanuses suudavad lapsed juba harjata hammaste mälumispindu.
Selles vanuses lapse hambad saavad katuvabaks alles siis, kui täiskasvanu puhastab neid põhjalikult kaks korda päevas, kasutades hernetera suurust kogust laste hambapastat, mille fluoriidisisaldus on 1000 ppm.

6–12 eluaastat
Hammaste areng
Loksuvad piimahambad, hambatühimikud ja lõikuvad jäävhambad muudavad suuhügieeni hammaste vahetumise ajal raskemaks. Lisaks vajavad eelkõige uued jäävhambad erilist kaitset. Tagajärjeks on suurem kaarieseoht.
Hambapesu
Uute jäävhammaste kaitsmiseks kaariese eest peaksite valima oma lapsele suurema fluoriidisisaldusega (1000-1500 ppm) hambapasta. Hambapesuks sobivad eelkõige X-harjastega hambaharjad, mis ulatuvad hambavahedesse ja võimaldavad seega hambakattu paremini eemaldada.
Õige hambapesu KAI-meetodil

Mälumispinnad
esiteks harjake mälumispindu edasi-tagasi: nii saate hamba pealmise poole puhtaks. Alustage paremalt poolt päris tagant. Kõigepealt alumised hambad, siis ülemised ning siis korrake vasakul pool

Välispinnad
Seejärel harjake välispindu. Joonistage hambaharjaga ringe: paremal pool päris tagant ettepoole ja vasaku pool samuti. Siis pange hambad kokku – nagu hammustamisel – ja harjake samamoodi ka lõikehambaid.

Sisepinnad
Lõpetuseks tuleb harjata sisepinnad, nii ülevalt kui ka alt. Siin alustage uuesti päris tagant ja harjake punaselt valge poole, igemelt hamba poole.
Ja pidage alati meeles: peske hambaid iga kord pärast söömist.